Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Alunan Ayakan Bordir Kerawang

April 23, 2014 | By | 40 Comments

Uniknya sulam atau bordir kerawang ini ialah terbina atas ayakan pergerakannya serta juga hasil tebuk lubang kerawang. Ini kerana biarpun secara dasar, kaedah yang dilakukan ialah hampir sama, namun yang mustahaknya ayakan yang berlainan akan mencipta rekaan bordir kerawang yang bermacam bentuk dan menarik.

Memelihara Keseimbangan Benang Bordir Kerawang.

Selain ayakan pergerakannya, bordir kerawang tersebut sangat menitik beratkan kepada keseimbangan benang. Ini kerana jika ketika menghasilkan bordir kerawang serta pergerakan benang tak stabil, ia akan menghasilkan rekaan bordir yang berbulu. Malahan, benang mesin sulam juga senang putus-putus.

Keputusan kemas, Bordir Kerawang Berkualiti.

Bordir kerawang dengan kestabilan benang yang dijaga, akan membuahkan hasilnya yang amat kemas dan berkualiti. Semuanya ada dibincangkan dengan detail dalam Online Courses Sulam Kerawang serta turut di perhebatkan lagi di dalam perbincangan bersama para peserta online courses ini. Ini kerana, bagi menunjukkan penjelasan dengan detail , maka melihat sendiri dengan video macammana pergerakan bordir kerawang dilakukan serta macammana kawalan benang dilakukan ialah satu kemestian. Ini kerana dalam soal menguasai bordir kerawang ini, apa yang mustahak ialah ia wajib dilaksanakan serta dipelajari dengan latih tubi dan bukannya teori semata-mata.

Gerak Kerja bordir kerawang wajib dilaksanakan.

Oleh itu, jika anda baru sahaja berjinak-jinak dalam kemahiran bordir kerawang atau bordir ini, anda haruslah sentiasa membuat latihan agar anda merasai sendiri pengalaman menyulam secara sahih yang sebenar. Bersama itu, barulah bordir kerawang anda dapat dihasilkan dengan lebih berkualiti melalui pengalaman yang ditimba.

Mari Belajar Bordir Kerawang

Ikhlas.

Syahida Ramli,

Pengasas Butik Akademi Sulaman Sri Classic Collection.

Moderator Online Courses Sulaman Kerawang.

p/s: Jangan lupa mempelajari lebih banyak lagi cara menyulam sulaman kerrawang yang betul dan terbaik bersama Online Courses Mari Belajar Bordir Kerawang kami.

Submit a Comment